Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polanskis nya film till Berlin

Roman Polanski må vara på väg att utlämnas till USA, men hans filmkarriär tuffar på ändå. "The ghost", filmen Polanski arbetade med när han greps i Schweiz i september, kommer att visas under filmfestivalen i Berlin i februari, uppger Hollywood Reporter.

Det har förekommit olika uppgifter om Polanski var färdig med filmen när han häktades, men det fastslagna premiärdatumet tyder på det, skriver tidningen.

Polanski kan ha gett instruktioner från häktet, där han inväntar besked om han ska utlämnas till USA. Filmregissören är efterlyst för att ha flytt från en dom för sexuellt utnyttjande av barn i slutet av 70-talet.

Ironiskt nog handlar filmen om en man vars förflutna kommer i fatt honom. Pierce Brosnan spelar huvudrollen som brittisk premiärminister anklagad för krigsbrott. Ewan McGregor, Kim Cattrall och Tom Wilkinson medverkar också i filmen som spelats in i just Berlin.

Roman Polanski ska släppas mot borgen och placeras i husarrest med fotboja på fredag, enligt nyhetsbyrån AFP.