Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polanski tackar för stödet

Annons

Filmregissören Roman Polanski tackar nu de människor som via brev och e-post stöder honom under hans husarrest i Schweiz, rapporterar Reuters.

De här meddelandena har kommit från mina grannar, från folk i Schweiz och utanför Schweiz, från hela världen. Jag vill att de ska veta hur värmande det är, när man sitter inlåst, att höra ljudet av människoröster och av solidaritet när man läser sin morgonpost, skriver Roman Polanski i ett öppet brev, publicerat på den franske filosofen Bernard-Henri Lévys hemsida.

Den 76-årige regissören är sedan några veckor placerad i husarrest i sin bostad i Gstaad. Han greps i Schweiz i slutet av september på begäran av amerikanska myndigheter och väntar nu på besked om utlämning till USA.

Han har varit efterlyst i USA sedan 1978 då han flydde innan han fått ett straff utmätt för sexuellt utnyttande av barn.