Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polanski-åtalet står fast i USA

Annons

En appellationsdomstol i Kalifornien avvisade på måndagen en begäran av filmregissören Roman Polanski att åtalet mot honom för ett sexövergrepp mot en minderårig flicka 1977 ska läggas ned.

Polanskis advokater hade argumenterat för att fallet ska avskrivas med att han inte fick en rättvis rättegång på 70-talet. Medan han var fri mot borgen 1978, innan dom hade fallit, flydde Polanski från USA.

Den kaliforniska domstolen sade i sitt utslag att den inte kan bortse från "de extremt allvarliga anklagelserna" mot Polanski och uppmanade parterna att "vidta åtgärder för att undersöka och besvara påståendena".

Roman Polanski sitter för närvarande i husarrest i Schweiz, där han hittills har lyckats undvika att bli överlämnad till USA.

Den i dag 45-åriga kvinna som utsattes för ett sexuellt övergrepp av Polanski som 13-åring har själv vädjat till domstolen att fallet ska läggas ned, eftersom ärendet river upp gamla sår och är mycket plågsamt för henne och hennes familj.