Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pojklag trodde de var finalklara – då upptäcktes domarmissen

Härnösandsklubben Bik SK:s P13-lag vann semifinalen i Umeå Fotbollsfestival på straffar och var klara för final – trodde de. Då kom beskedet att semifinalen inte alls var avgjord efter en domarmiss.

Det var i lördags kväll Bik SK-laget mötte Västra Ingelstad i festivalens semifinal. Efter full tid stod det 1–1 och matchen avgjordes på straffar. Bik SK vann.

Dagen efter när laget skulle ta sig an Sandåkern i finalen fick de veta att finalplatsen inte alls var säkrad. Domaren hade missat att det skulle vara en förlängning före straffläggning. Västra Ingelstad lämnade in en protest och tävlingsledningen beslutade att matchen skulle spelas om från förlängningen.

Den slutade mållös men när det blev dags för straffar – igen – förlorade Härnösandslaget. Och förbittringen var stor.

– Så här får det inte gå till. Framförallt är det tråkigt för grabbarna. Var i det hela har man sett fair play och var i har man sett att man behandlar barn? Jag förstår om det hade varit VM och man hade missat att spela en förlängning, men nu är det ju inte VM, säger Gunilla Hjorth, tränare i Bik SK, till vk.se.

Dessutom hade Västra Ingelstad lämnat in protesten efter att tiden på 60 minuter för överklagan gått ut.

Festivalgeneralen Peter Hugosson Wallgren beklagar situationen och har erbjudit Bik SK en ersättning för det inträffade.

Gunilla Hjorth hoppas att man får tillbaka anmälnings- och deltagaravgifter samt att laget på något sätt kan möta Sandåkern. Men någon fler Umeå Fotbollsfestival är det inte säkert att det blir.

– Peter bjöd oss i går men det är inte aktuellt i dagsläget. Härnösand är litet och jag tror tyvärr att många andra klubbar här sympatiserar med oss också, säger Hjorth till VK.