Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Plusjenko närmar sig OS-formen

Annons

Mästaren har prickat formen, ser det ut som. Den regerande olympiske guldmedaljören i konståkning, ryssen Jevgenij Plusjenko, satte på lördagen nytt världsårsbästa när han vann de ryska mästerskapen för åttonde gången. 27-åringen, som tog en paus efter OS-guldet i Turin 2006 för att vila upp sig mentalt och för att kurera sina återkommande knäskador, satte redan på fredagen personbästa på det korta programmet med 100,09 poäng. På lördagen kompletterade han det med att samla ihop 171,50 poäng på det fria programmet och därmed en totalpoäng på 271,59 - bäst i världen i år.

Jag ger mig själv tre poäng av fem i betyg - max, sade Plusjenko, som nu laddar upp inför EM i januari, men framför allt - för OS i Vancouver en månad därefter. Jag skulle vilja tacka domarna för den här bonusen, men det var definitivt inte en presentation på olympisk nivå. Men jag vet åt vilket håll jag ska röra mig för att nå dit.