Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Plus - men bara i Ö-vik

Örnsköldsvik var den enda ångermanländska kommunen som slutade på plus i befolkningsstatistiken vid "bokslutet" för 2007.

Största befolkningsminskningen hade Sollefteå.

SCB (Statistiska Centralbyrån) presenterade befolkningssiffrorna för 2007 i dag.

Störst befolkningsökning i Västernorrland hade Sundsvall med 59 fler invånare, följt av Ö-vik med 44 och Timrå med plus 14. Procentuellt sett har Örnsköldsvik (cirka 55 000 invånare) däremot större ökning än Sundsvall (cirka 95 000).

Resten av kommunerna i länet - däribland alla Ådalskommuner - slutade mellan minus 153 personer och minus 170. Den största befolkningsminskningen skedde i Sollefteå.

Ser man till antalet in- och utflyttade är det däremot Härnösand som har sämst resultat med ett så kallat flyttningsnetto på minus 90 personer. Sollefteå slutade på minus 4 medan man i Kramfors kan konstatera en positiv flyttningstrend - om än en liten sådan: plus 15 personer.

Bäst flyttningsnetto i länet hade Örnsköldsvik med 77 fler in- än utflyttade.JON HÄGGQVIST
0660-29 55 53