Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plura styckar gris hemma hos Måns

Annons

Plura bjuder in TV3:s tittare hem till Måns Herngren för matlagning, julstök och pyntande i "Pluras jul - hos Måns".

Dan före dopparedan blir det dessutom direktsänd uppesittarkväll hemma hos Måns på Södermalm.

Måns Herngren och Plura Jonsson är överens. Grisfötter och Janssons frestelse är det bästa på julbordet. Och nu vill de fira in julen tillsammans med tv-tittarna.

Med start måndag, och i fyra kvällar (läs avsnitt) framöver, bjuder de därför in TV3:s tittare till Måns Herngrens lägenhet på Södermalm för tv-programmet "Pluras jul - hos Måns".

Måns Herngren tycker dock det är lite läskigt att öppna upp sitt hem för kamerorna.

Jag var livrädd till en början. Men tackade ja för det är så kul att göra det här. Och jag ser ju fördelarna att vara hemma hos någon. Det blir en helt annan känsla än att bygga upp en studio och vågar vi vara privata så vågar även gästerna det, säger han. Det är så skönt att slippa allt stök hemma hos mig för en gångs skull, tillägger Plura och ler.

Mer mat

Enligt de båda kommer julprogrammen vara mer inriktad på mat än vad programmen i "Pluras kök" brukar vara. I ett avsnitt styckar man till exempel en hel gris.

Julbordstraditionen härstammar ju från stora grisslakten som skedde en gång om året. Så vi tänkte att vi gör just det. Komplett med såg, yxa och knivar. I mitt kök, berättar Måns Herngren.

Förutom grisslakt blir det också fokus på sötsaker, det historiska julbordet och det vegetariska. Och i varje avsnitt bjuder de in en kock som har sin specialitet.

Och så har vi förstås andra roliga gäster. Bland annat Måns bror, komikern Felix Herngren, berättar Plura. Felix brukade brygga eget öl i smyg i garderoben när han var 14. Det smakade förstås för jäkligt men nu ville vi testa igen, tillägger Måns.

Mamma kommer

Ölet jäser (förhoppningsvis) fortfarande hemma hos mig så vi får se. Provsmakning blir det under uppesittarkvällen, säger Måns.

Plura passar också på att bjuda bröderna Herngren på en överraskning.

Måns och Felix mamma kommer dyka upp och avslöja några av deras önskelistor från när de var små, berättar han vidare.

Programserien avslutas sedan med en direktsänd uppesittarkväll den 23 december. Och direktsänd tv är något nytt för de båda.

Ja det kan ju gå hur som helst. 30 personer som ska trängas i min lägenhet med julmat, stearinljus och överdrivet mycket julpynt, säger Måns

Plura är känner sig dock lugn inför direktsändningen.

Jag är ju en av de lyckligt lottade som aldrig gjort live-teve tidigare. Så medan alla andra i teamet går omkring och är skärrade över allt som kan gå snett så tycker jag bara att det ska bli spännande.

Mer läsning

Annons