Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Plocka upp ditt skräp själv – låt oss arbetslösa söka vettiga jobb i stället

Angående Låt arbetslösa plocka skräp och göra Sverige rent igen publicerad 19 augusti.

Sluta ge oss arbetslösa förslag på att utföra skitjobb. Läste insändaren om att vi ska plocka skräp efter andra? Tidigare skulle vi ut och röja sly i diken.

Vi arbetslösa har faktiskt betalat in till a-kassan under den tid vi har jobbat. Så något bidrag är vi inte hemma med. Vi har jobbat och fått rätt till ersättning när vi blir utan jobb.

Vi ska aktivt söka jobb 100 procent och skicka in rapporter varje månad. Ska vi då plocka skräp är vi förhindrade att söka arbete på grund av att vi är ute och plockar skräp i diken. Det skulle resultera i att vi ej har rätt till a-kasseersättning.

Nej, plocka upp efter dig själv och låt oss arbetslösa söka jobb i vår egen meritklass. 

Kanske man ska tänka efter lite innan man vräker ur sig att vi arbetslösa går och drar benen efter oss och har inget viktigare för oss än att krypa runt i diken och plocka upp efter andra.

Att bli arbetslös är nog påfrestande för ekonomin och självförtroendet. Så att få höra att vi ska utföra dessa sysslor är för mig en skrämmande människosyn. Då ska detta vara ett riktigt arbete med rätt lön och räknas som en vanlig inkomst.

Nej, plocka upp efter dig själv och låt oss arbetslösa söka jobb i vår egen meritklass. 

Barbro

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel