Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Playtones utmanar i dansbandsfinal

Final i "Dansbandskampen" - då seglar ett countryband upp som utmanare.

The Playtones har fått hela Dansbandssverige att drömma ljuva steel guitar-drömmar:

Ingen av oss har varit inne i dansbandssvängen innan, säger kontrabasisten Mattias Schertell.

Hela hösten har Sveriges dansband kämpat om publikens gunst i tv.

Då dyker ett countrygäng med brylkräm i håret och stålkam i bakfickan upp i elfte timmen - och rövar åt sig favoritskapet.

Det här har gått så mycket bättre än vi någonsin vågat drömma om. Får vi spela andralåten så sover vi gott, det var målet. Att det skulle gå så här bra hade vi aldrig kunnat ana. Ska jag vara helt ärlig så trodde jag att vi skulle åka ut första programmet, säger Mattias Schertell.

Har inte sett programmet

Playtones - som spelar country med inslag av rock'n'roll och rockabilly - har infört en helt ny genre i "Dansbandskampen".

Det är ursprunget till dansbandsmusik som vi gör. Det är naket och äkta, vi har inga pålägg. Vi bara pluggar in våra instrument i förstärkarna och så kör vi, säger Mattias Schertell.

Han fortsätter:

Ingen av oss har varit inne i dansbandssvängen innan, så vi har inte riktig koll på hur det funkar. Och ingen av oss har hunnit kolla på hela programmen heller. Helt ärligt är vi inga flitiga tittare, visst har jag sett några program och så där, men inte till hundra procent,

Hur går tankarna inför finalen?

Det är stenhård konkurrens. Vi är oerhört spända och nervösa, det blir jättetufft. Det är etablerade namn som har jättemånga fans. Men vi ska gå in och spela våra låtar och ha så kul som möjligt.

"Välsynkade och duktiga"

Mattias Schertell berättar att han nu är beredd att lämna sitt jobb som lärare för jakten på musikdrömmen.

Så resonerar vi alla. När jag hörde Chuck Berry första gången i femårsåldern kände jag långt in i hjärtat att det här vill jag hålla på med, säger han.

"Dansbandskampens" programledare Peter Settman hyllar killarna:

Han är ju söt, den där lilla sångaren. Han kanske inte vill vara söt, men han ser ut som en pojke fast han är man, och så sjunger han lite rock'n'roll. Och de är välsynkade och duktiga musiker. Det låter bra helt enkelt, säger han.