Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Playtones nya hektiska dansbandsliv

På bara några minuter förändrades hela livet.

Efter segern i "Dansbandskampen" har Playtones inte haft en lugn stund.

Jag har slutat helt som lastbilschaufför, säger sångaren Stefan Jonasson.

Han försökte dock, i en vecka efter vinsten. Men med blandad framgång.

Telefonen ringde precis hela tiden, det vara bara att ge upp.

Stefan Jonasson slår ut med händerna och skrattar till.

Likt den unge Elvis Presley, som började med två tomma händer, en gitarr och ett jobb som just lastbilschaufför, vet Stefan Jonasson vad det innebär att ha ett "riktigt" jobb.

Men samtidigt är det det här vi vill göra, allihop, tror jag?

Han tittar på sina kamrater i orkestern som på ett delvis nytt sätt blandar klassisk rockabilly med dansbandsinslag. De instämmer.

Jag har tagit tjänstledigt från mitt jobb på en reklambyrå. Det går liksom inte att kombinera, det är ett sånt jobb där man måste vara antingen fem dagar i veckan eller ingen dag alls, säger Peter Andersson, som spelar instrumentet pedal steel guitar.

Hektiskt vårschema

Även de andra tre har dragit ner kraftigt på jobbandet efter segern i "Dansbandskampen" i december förra året. Nu är det spelningar och pr för skivan "Rock 'n' roll dance party" som kommer i början av februari, som gäller.

Det är ovant att göra press, man vet inte riktigt hur man skall bete sig, men samtidigt är det roligt, så klart, säger Stefan Jonasson.

Playtones har ett hektiskt spelschema under resten av våren.

Just spelningarna har Playtones blivit tvungna att anpassa efter "Dansbandskampen". Stefan Jonasson förklarar närmare:

Förut var vi mer ett showband. Nu måste vi spela långsammare, så att folk orkar dansa, haha. När vi hade en spelning i Stenungsund för ett tag sedan kom det fram en kille och sa: "ni får lugna er lite, jag orkar inte mer".

Alla är dock överens om att vinsten i "Dansbandskampen" bara är en fördel för bandets framtida planer.

Vi har, upplever jag, kvar våra fans som gillar rock 'n' roll, de har följt med oss in i dansbandssvängen. De har fattat och hängt på, säger Peter Andersson, och ler.