Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Playoffbiljetter såldes rekordsnabbt

Annons

Biljetterna till playoffmatchen mot Portugal såldes slut på 13 minuter.

Jag har aldrig varit med om att landskampsbiljetter gått åt så här fort, säger Lena Danielsson, biljettansvarig på Svenska Fotbollförbundet.

Men det är inte helt kört att få se Zlatan Ibrahimovics möte Cristiano Ronaldo på Friends Arena den 19 november. Det finns biljetter kvar via Fotbollförbundets supporterklubb, som tilldelats 3 800 biljetter. Det fanns på torsdagsförmiddagen även biljetter kvar i kombination med SJ:s chartertåg.

Uppgifterna om att 25 000 biljetter redan var förbokade av sponsorer och Portugal-supportrar tillbakavisas av Danielsson.

Så många är det inte. Förutom de 3 800 biljetterna till supporterklubben finns det 2 000 biljetter till fotbollsföreningar. Och ungefär 3 800 biljetter går till sponsorer och samarbetspartners i olika avtal, säger hon.

Portugal tilldelas 5 000 biljetter och det är endast dessa som kan komma i retur till förbundet. De släpps tidigast den 4 november.

Dagens Nyheter skriver att sponsorsbiljetter säljs vidare till andrahandsmarknaden.

Det har jag aldrig hört talas om. Vi har kollat upp andrahandsmarknaden, har köpt biljetter därifrån, och har aldrig upptäckt några sponsorsbiljetter, säger Danielsson.

Mer läsning

Annons