Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Planer på att dela ut ÖA med posten – Tidningen Ångermanland berörs inte i nuläget

 
Posten kan ta över utdelningen av ÖA
Visa alla artiklar

Från om med maj nästa år planeras ÖA att börja delas ut med posten.
Tidningen Ångermanland fortsätter dock med morgondistribution.
– I nuläget finns det inget beslut om att göra några förändringar av utdelningen av TÅ, slår chefredaktören Karin Näslund fast.

Annons

Enligt ett förslag som företagsledningen presenterat för Mittmedias styrelse planerar man för att från och med maj nästa år börja dela ut Örnsköldsviks Allehanda med posten. ÖA blir därmed också en femdagars dagstidning. Detta påverkar dock i nuläget inte Tidningen Ångermanland.

– TÅ fortsätter att komma på morgonen, sex dagar i veckan, precis som vanligt, säger Karin Näslund, chefredaktör för ÖA och TÅ.

Samtidigt som Karin Näslund betonar att det inte finns några bestämda planer på att göra förändringar gällande utdelningen av TÅ medger hon att det i framtiden kan komma att ändras.

– Vi ser alltid över vår verksamhet och våra produkter. Morgondistributionen, alltså att köra ut dagstidningen till läsarna varje morgon, är väldigt dyr och på sikt bär det sig helt enkelt inte att dela ut tidningen med morgondistribution.

Kostsam morgondistribution är självklart inget unikt problem för ÖA, TÅ eller Mittmedia. Dagstidningar över hela Sverige och världen brottas med problematiken och lösningarna har sett annorlunda ut. Vissa tidningar har exempelvis gjort rejäla så kallade frekvensnedgångar, vilket innebär att man beslutar sig för att ge ut papperstidningen under färre veckodagar, till exempel bara tre gånger varje vecka.

Karin Näslund understryker att förslaget att ÖA nu ska börja delas ut med post är nödvändig för att papperstidningen ska leva så länge som möjligt.

– I takt med att allt fler tar del av vår journalistik digitalt så behöver vi anpassa oss efter publiken, men genom att byta till en postutdelad tidning så kan vi fortsätta att dela ut papperstidningen till den som vill ha den produkten, förklarar Karin Näslund.

Chatta med tidningsledningen om planerna