Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pizzeriamannen i hovrätten

Var dödsskjutningen på pizzerian mord eller vållande till annans död?

I dag avslutades rättegången i hovrätten - nästa vecka kommer domen.

Dödsskjutningen inträffade en januarimorgon i år på en pizzeria i Härnösand där 28-åringens 23-årige kompis arbetade. Efter skottet stoppade 28-åringen på sig pistolen, lämnade pizzerian och åkte hem till Örebro där han anmälde sig själv till polisen.

28-åringen har hela tiden hävdat att pistolen av misstag gick av under en lek och att han aldrig haft för avsikt att döda sin bäste vän. Åklagaren å sin sida har visat att 28-åringen vid ett flertal tillfällen innan mordet hade hotat 23-åringen till livet, delvis på grund av en skuld.

Tingsrätten gick på åklagarens linje och dömde mannen för mord till tio års fängelse och utvisning. Mannen överklagade till hovrätten.

Hovrättsförhandlingarna inleddes i fredags och avslutades i dag. Men något nytt under solen kunde inte presenteras.

Dom kommer nästa vecka och 28-åringen blir kvar i häkte under tiden. Om hovrätten fastställer tingsrättens dom, kommer mannen att utvisas efter avtjänat straff.


ANNA WIKNER
070-650 77 02