Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pistolman rånade blomsteraffär

Sagas Blomsterverkstad i Älandsbro utsattes för ett väpnat rån vid lunchtid på tisdagen.

En man i 20-årsåldern gick in i affären på Nässlandsvägen och hotade två ur personalen med en pistol. Han ska ha kommit över cirka 2 500 kronor.

Gärningmannen lämnade platsen springande. Ett vittne såg mannen springa in bakom Ica-butiken och kissa mot en knut innan han hoppade in i en bil.

Mannen ska därefter ha åkt från Älandsbro i en bil tillsammans med två andra personer. De färdades norrut.

Butikspersonalen lämnade ett signalement på rånaren, som var mörkt klädd med grå mössa. Gärningsmannen beskrivs som en man i 20-årsåldern, cirka 170 175 cm lång.

Polisen tog upp jakten på den misstänkta bilen, som enligt vittnen kan vara en mörkgrön Sedan eller Mercedes av äldre modell.

Två och en halv timme senare rånades även blomsterhandeln i Bollstabruk. Även den gången blev bytet 2 500 kronor. Polisen grep en man lite senare, på Riks 90. I mannens bil - en vit modell - gjorde polisen vissa fynd.

Det är i nuläget inte klart om det rör sig om samma rånare vid båda brottstillfällena.


Webbredaktör:
SOFIA FJÄLLSTRÖM
070-650 66 51