Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pingstkyrkan i Ö-vik ordnade drive-in-gudstjänst på nationaldagen

Pingstkyrkan har i coronatider inte ställt in utan fått ställa om. Restriktionen om max 50 personer vid samlingar har inneburit att gudstjänsterna numera sänds digitalt via sociala medier. På självaste nationaldagen var det dags för ett nytt grepp, en drive-in gudstjänst med möjlighet att mötas om än på behörigt avstånd, vinka och heja på varandra. För att många skulle ha möjlighet att delta hölls två gudstjänster.

Vid första gudstjänsten hade 50 personer trotsade regnet och kom ut till travbanan. Bilarna radade upp sig, naturligtvis på föreskrivet avstånd framför restaurangens uteplats. Nationalsången sjöngs av deltagarna i deras bilar. Efter en liten uppvärmande frågesport sjöngs psalmen ”En vänlig grönskas rika dräkt”.

Församlingens pastorer berättade om dagens verksamhet i kyrkan. Nenna Åström har ägnat tid åt att ring till församlingens 70-plussare och bemötts enbart av förtröstansfulla röster att det ska gå bra trots isoleringen. Nenna delade också ett vittnesbörd från sitt arbete på Härnösandsfängelset. Helena Jakobsson gladde de församlade att två personer anmält sig till dop. Hon berättade också om den tacksamhet de personer som hjälps med att inhandling av mat visade.

I kyrkan har ungdomarna träffats under våren. Nu i veckan var det avslutning för dem och de som gått på teamträningsskolan. Elina Sjulsson kommer att börja en tjänst på LP-verksamheten till hösten. Nu under våren har hon haft möjlighet att vara med på LP-möten. De som kommer dit verkade känna sig hemma där och deras frågor ger upphov till många intressanta samtal. Informationen som gavs bemöttes av uppmuntrande tutande från drive-in-deltagarna. Ytterligare en psalm sjöngs när en insamling till församlingen gjordes.

Stefan Beimark anknöt i sin predikan till pingstbudskapet om den helige Anden, hjälpare som lärjungarna skulle få när Jesus lämnade dem. Vi måste idag precis som lärjungarna gjorde orientera oss i den rådande stormen. Trots att förhållanden inte är optimala kan vi finna vila i Gud. Den helige Ande kan i tider av ofrid lotsa oss igenom dem. Det kan kännas tungt t ex att inte mötas, men den helige Ande är inte satt ur spel. Där vi är, där är den helige Anden med uppmuntran allt i enlighet med Jesus ord: ” Låt inte era hjärtan oroas och tappa inte modet. Min frid lämnar jag till er”.

Kajsa Nilsson avslutade pingstkyrkans drive-in-gudstjänst med att sjunga bönen ”Fader vår”.

Ett samstämt tutande från deltagarna visade deras uppskattning.

Margareta Larsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel