Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Pim-Pim" klar för andra omgången

Annons

Joachim Johanssons succécomeback i Stockholm Open-tennisen fortsätter.

Vinst, 6-1, 6-3, mot Alejandro Falla ger ett möte i andra omgången mot världselvan Milos Raonic, Kanada.

Mötet mot Falla, rankad 112:a i världen, var tänkt att bli ett riktigt test för Johansson när han efter ett framgångsrikt kval var inne i huvudturneringen. I stället blev det en lika självklar som enkel vinst. Inom mindre än en timme hade han avfärdat colombianen.

Egentligen var det bara i första gamet som "Pim-Pim" var pressad. Då tvingades han att rädda två breakbollar, bland annat genom ett serveess.

Det var ju så länge sedan jag spelade mot en vänsterhänt spelare och det blir annorlunda. Jag vågade inte riktigt slå på i början men så här lätt vann jag inte ens när jag spelade aktivt, sade Johansson.

Fyllde läktarna

Trots konkurrens med en viss VM-kvalmatch fyllde "Pim-Pim" Stockholm Opens läktare. Hans oväntade och högst tillfälliga comeback har gett uppmärksamhet åt en idrott som i Sverige är i ett vakuum efter Robin Söderlings sjukfrånvaro.

Beslutet att ge honom ett wild card till turneringen får dock ändå kritik, bland annat från landslagstränaren Fredrik Rosengren, själv tränare för "Pim-Pim" för många år sedan.

Jag hade mycket hellre sett att någon av killarna som kämpar för att bli tennisspelare får erfarenheten som Stockholm Open innebär, säger Rosengren. Det är över mitt förstånd.

Klättrar på rankingen

Rosengren betonar att det inte är något gentemot Johansson utan han ifrågasätter arrangörsklubben SALK och organisationen kring Stockholm Open.

Johansson själv, säger:

Hade det varit mot någons policy att ge wild card till mig så hade det varit okej med mig. Det är ju inte jag som bestämmer.

Det märkliga är att Johansson nu troligtvis är Sveriges bästa spelare för tillfället. Skulle han vinna även mot Raonic på torsdag kommer han dessutom ha ranking som bevis för det. Detta efter bara en spelad turnering på hela året.

Lika mycket som det säger om Johanssons styrka säger det också en hel del om var svensk tennis står just nu.

Mer läsning

Annons