Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pietilä Holmner sjua i vc-premiär

Annons

Elak knäskada 2012. Operation i axeln våren 2013. Nu siktar Maria Pietilä Holmner på medaljer i OS 2014.

I lördagens världscup-premiär i Sölden fick hon ett välkommet formbesked: en sjundeplats i storslalom.

Det blev en lovande blågul start på den alpina säsongen i lördagens storslalom. På åttonde plats, 16 hundradelar bakom Pietilä Holmner, hamnade nämligen Jessica Lindell-Vikarby.

Jag är stolt över det jag har gjort. Jag ska tillbaka i storslalom, jag är inte där ännu men jag är på väg, säger Pietilä Holmner till SVT.

Umeå-åkaren kommer till årets säsong utan skadekänningar. Varken knäskadan från 2012, där hon skadade ena korsbandet, eller axelbekymren från förra vintern besvärar henne längre.

Nu är det fullt fokus på skidåkning, det har jag längtat efter, sade 27-åringen till TT tidigare i oktober.

För Holmner, som tog VM-silver i storslalom från Åre 2007 och brons i slalom i Garmisch-Partenkirchen fyra år senare, är ett av säsongens stora mål en medalj i Sotji-OS i februari. I Vancouver 2010 fick sig hon nöja sig med en fjärdeplats i slalom.

Därför var lördagens sjundeplats ett välkommet formbesked. Åt suveräna Lara Gut fanns inget att göra. Schweiziskan tog sin fjärde världscupseger - den första i storslalom - och var 84 hundradelar före hemmaåkaren Kathrin Zettel och 1,28 sekunder snabbare än Viktoria Rebensburg från Tyskland.

Lindell Vikarby, åtta i storslalomcupen den gångna säsongen, inledde med en sjundeplats i första åket, en hundradel före Pietilä Holmner. Hon tappade emellertid lite i det andra där hon bytte plats med Pietilä Holmner i resultatlistan - men var nöjd med premiäråken.

Jag vet att jag kan vara med och fajtas, säger hon till SVT.

Frida Hansdotter blev 23:a efter ett misslyckat andraåk.

Mer läsning

Annons