Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pietilä Holmner femma i USA

Annons

Österrike dominerade i VC-slalomtävlingen i Aspen. Men Sverige hade lika många tjejer i andra åket och Maria Pietilä Holmner kom femma. Hos herrarna vann Norge super-G genom Aksel Lund Svindal.

Österrikiskan Marlies Schild imponerade stort i det andra åket i slalomtävlingen i Aspen, USA. Bara en enda liten miss gjorde att hon avancerade från tredje till andra plats totalt. Men det som såg ut att räcka till seger blev ändå bara en andra plats när landsmaninnan Kathrin Zettel vräkte sig ned till seger. Hennes första i VC sedan 2010.

Svenskan Maria Pietilä Holmner, som är tillbaka i världscupen efter sin knäskada, gjorde en stabil tävling med två jämna åk. Det räckte till femte plats.

Det var bra. Jag är nöjd med dagen. Som jag har kämpat efter skadan var det här en lättnad att se att jag kan åka så bra, säger Maria Pietilä Holmner till TT.

VM är målet

Therese Borssén gjorde ett bra andra åk men hade en liten miss i slutet av backen vilket kostade några tiondelar. Dock inte fler än att hon kunde ta sig förbi Frida Hansdotter som var fyra platser bättre i första åket och nu blev trettonde åkare. Borssén slutade tolva.

Österrikiskorna åker bra nu. Men det får de gärna göra. Mitt mål är att vara så bra som möjligt i feburari på VM, säger Maria Pietilä Holmner.

Då avgörs VM i Schladming, Österrike. Men närmast kör slalomtjejerna i Åre den 19-20 december.

Norskt hos herrarna

Precis som Österrike hade Sverige sex tjejer med till det andra åket, men Anna Swenn Larsson, Emelie Wikström och Nathalie Eklund fick nöja sig med blygsamma placeringar.

I herrarnas super-G i Lake Louise, Kanada, vann norrmannen Aksel Lund Svindal. En dubbel för honom alltså eftersom han tog störtloppet dagen innan. Svenske Matts Olsson blev diskvalificerad.

Mer läsning

Annons