Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pietilä Holmner bästa svenska

Maria Pietilä Holmner är bästa svenska efter lördagens första storslalomåk i Åre. Hon ligger på femte plats, 1,44 sekunder ledande fransyskan Tessa Worley.

Det var inte ett bra åk, för försiktigt. Det var otroligt greppigt och går man inte på ordentligt och blir lite osäker så går det inte fort, och det var det jag gjorde, säger Pietilä Holmner.

Det stora svenska glädjeämnet i första åket var annars 17-åriga världscupdebutanten Sara Hector, som körde in på 27:e plats och därmed får köra det andra åket som startar klockan 12.45.

Jag försökte tänka att jag bara skulle åka som på träning. Fast det var svårt att hålla vissa tankar borta, resultattankar, hur det skulle gå, berättar Sandvikenåkaren, som var 4,16 efter.

Anja Pärson ligger på 13:e plats, 2,30 sekunder efter Worley, och ser i alla fall en chans att knappa in lite på världscupledaren Lindsey Vonn, som körde ur.

Det kan alltid svänga väldigt mycket i andra. Jag ligger lite för långt efter för att göra en topp sex kanske, men jag ska försöka komma ner, ta en topp tio och ta poäng, säger Pärson.

Jessica Lindell Vikarby ligger 22:a, 3,54 efter.