Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pickard Djurgårdens hjälte

Annons
En ful seger mycket tack vare en vacker räddning, sammanfattade Djurgårdens målvakt Chet Pickard 4-3-segern borta mot Mora.

Räddningen, en av säsongens vassaste, gjorde Pickard mot Moras lockoutade NHL-stjärnor Anze Kopitar och Bobby Ryan.

Mora hade två raka straffsegrar mot Djurgården tidigare under säsongen och såg ut att kunna vinna även på hemmaplan, dalalagets backproblem till trots. Mora hade 3-1 tidigt i andra perioden. Men Chet Pickard i Djurgårdens mål ville annat. Han växte ut till rena spöket för Moraspelarna med Anze Kopitar och Bobby Ryan i spetsen. Ryan gjorde visserligen sitt sjätte mål i sjunde matchen för Mora men brände också friläge mot Pickard.

Mitt i den sista perioden när Mora tryckte på för ett ledningsmål kom Ryan och Kopitar fria mot Pickard. Ryan passade, Kopitar sköt och stora delar av publiken hade redan dragit in luft för att jubla. Men pucken fanns i Pickards plockhandske istället för nätmaskorna.

Ärligt talat vet jag inte riktigt hur jag gjorde. Jag såg att det var dessa två och de är otroligt duktiga båda två. Jag var kanske lite hjälpt av att Ryan hade pucken på sin backhandsida och passningen blev inte så hård. Visst är jag mycket nöjd med den räddningen, det kändes som att hela laget tände till efter den, sade Pickard.

Sju av nio segrar

Några minuter senare gjorde Djurgården 4-3, Dustin Johner sedan Fredrik Bremberg vunnit en duell mot Anze Kopitar på offensiv blå linje.

Tre mycket viktiga poäng för Djurgården som nu vunnit sju av de nio senaste matcherna.

Efter tränarbytet insåg alla vad som krävdes, sade Djurgårdens Pontus Åberg som spelade en viktig roll mot Mora.

Åberg, som ratades ut JVM-laget, var med i förspelet till Djurgårdens andra och tredje mål.

Vi visste att Mora överbelastade i egen zon, hittade den ytan ingen täckte två gånger. Det hade vi snackat om innan matchen, sade han.

Två av tre på straffar

Efter segern är nu Djurgården tabellsjua, Mora rasade till nionde plats. Men bara fem poäng skiljer femman Malmö som vann 5-3 hemma mot Oskarshamn, och nian Mora.

Södertälje besegrade Västerås 4-3 efter straffar och i botten vann Karlskrona 3-2 mot Asplöven, också efter straffar.

Mer läsning

Annons