Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pettersson-Wentzel nollade HV

Annons

Fredrik Pettersson-Wentzel har väntat och väntat. I Färjestads bortamöte med HV71 i SHL höll målvakten sin första nolla för säsongen.

Riktigt skönt, säger Pettersson-Wentzel efter Färjestads seger med 1-0.

För femte matchen i rad fick Färjestadsmålvakten chansen från start. Detta trots att han vaktade målet i förlustmatchen mot Växjö på fredagen.

Visst är det en omställning, men efter den bleka insatsen vi gjorde mot Växjö var det skönt att få en sådan här match så tätt inpå, säger Fredrik Pettersson-Wentzel.

22-åringen fick dock en ganska behaglig inledningsperiod mellan stolparna. I stället var det Joakim Nygård som gav Färjestad ledningen efter drygt 13 minuter.

Jag var på väg att byta, men fick pucken på backhand och vände om och sköt. En av deras backar gick ned på ett knä och jag hittade en lucka där, säger målskytten om sin andra fullträff för säsongen.

I den andra perioden hade inget av lagen särskilt många målchanser, men Fredrik Pettersson-Wentzel var nöjd med Färjestads försvarsspel.

Det är tufft att möta HV på bortaplan, men vi försvarade oss riktigt bra.

Färjestadsmålvakten fick det svettigare i den tredje akten då HV tryckte på för en kvittering. Men stod inte Pettersson-Wentzel i vägen själv så var det någon lagkamrat som gjorde det.

Vi offrade oss och det var precis det här vi behövde. Det hade varit riktigt tungt att förlora två matcher på två dagar, säger Färjestads målvakt som motade samtliga 24 skott. Visst känns det extra skönt när vi vinner med 1-0 också. Det kändes bra för egen del och det var skönt att studsa tillbaka eftersom jag inte var särskilt nöjd med min egen insats senast.

Matchens enda målskytt var också belåten efter trepoängaren i Jönköping och passade på att hylla Fredrik Pettersson-Wentzel.

Han gjorde några riktigt fina räddningar där i slutet, säger Joakim Nygård.

Själv ville Färjestadsmålvakten framhålla sina medspelare.

Framför allt var det riktigt skönt att ta en trepoängare, vilket jag tycker att vi förtjänade. Hela laget gjorde en riktigt stark kämpainsats och det tar vi verkligen med oss.

\~

\~

Mer läsning

Annons