Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Petter håller sig aktuell

Det går inte att tala om den svenska hiphopens utveckling utan att nämna det inflytande Petter hade när han slog igenom på slutet av 90-talet.

Sedan dess har mycket hänt med både den svenska hiphopen samt med Petters egna musik. Nya albumet består, likt förra skivan "Början på allt", genomgående av välproducerad och allsångsvänlig feelgood hiphop.

Det går bra nu för Petter och det märks på musiken. Sedan medverkan i "Så mycket bättre" har karriären gått spikrakt uppåt och han har blivit en av landets mest folkkära artister. Texterna speglar numera en trebarnspappas verklighet i stället för verkligheten för en kaxig ung rappare med stora drömmar som i slutet av 90-talet. Det gör dem lite mindre intressanta men Petter levererar som vanligt texterna oklanderligt. Han kan sitt hantverk.

På "Början på allt" var det stor fokus på gästartisterna. På "Mitt folk" tar gästartiserna ännu större plats och det är snarare regel än undantag att låtarna gästas av artister som till exempel Daniel Adams-Ray, Lilla Namo, Duvchi och Jaqe. Gästartisterna spelar ofta huvudrollen i refrängerna och det passar det dansanta soundet perfekt.

Svensk hip hop mår bättre än någonsin och det finns ett enormt utbud av unga talanger som rappar om sina verkligheter. Det är kanske de som numera för genren framåt och är sådär ungdomligt provocerande – som Petter var i början av sin karriär. Men det är en bedrift att han fortfarande håller sig aktuell och relevant. Och med "Mitt folk" levererar han ännu ett kompetent hiphopalbum som med all säkerhet kommer gå hem både på radion och förfester.

Artist: Petter

Album: "Mitt folk"

Bolag: Baba recordings/Sony

Genre: Hiphop

Betyg: 3/5

NILS EKLUND