Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petra Mede talar allvar på julafton

Annons

Petra Mede håller tittarna sällskap på julafton - i en Lars Wallin-kreation och med mer allvar än vad hon brukar visa upp i tv.

Det känns absurt att det är jag som ska tända det där ljuset, säger hon.

När TT träffar SVT:s julvärd Petra Mede är hon mitt uppe i förberedelserna inför uppdraget. Förra årets värd, sångerskan Sara Dawn Finer, fokuserade på det hon kan bäst: musik och sång. Men komikern Petra Mede väljer att plocka fram en ny sida av sig själv.

Jag ska inte visa upp någon ny komisk rutin som jag kommit på. Jag tänker mig att det ska vara mer allvar, mer existentiellt. Jag ska bjuda in en speciell gäst som jag själv valt ut och prata om julen. Alla högtider har två sidor, en festlig och en eftertänksam och jag vill gärna ta fasta på det senare, säger hon.

Stort ansvar

Enligt Petra Mede går yta och djup bra ihop - något som hon får chansen att kombinera som julvärd. Medan programledarjobbet i årets Eurovision Song Contest mest handlade om att underhålla tittarna, är julvärdsuppdraget mer komplext.

När det är Eurovision slår man nog inte ens på tv:n om man inte mår så bra. Men på julafton kanske det är precis vad man gör. Det är ett stort ansvar jag har, säger Petra.

Ingen julstämning än

Resultatet blir en eftertänksam och uppklädd Petra. Med ett hemlighetsfullt leende bekräftar hon att modeskaparen Lars Wallin är inblandad i hennes julaftonsklädsel. Mer än så vill hon inte avslöja - några överraskningar måste sparas till dopparedan. Men en sak är fortfarande oklar, även för Petra. De där riktiga julkänslorna har ännu inte infunnit sig - allt på grund av det varma decembervädret.

Ja, det är svårt. Men det har hjälpt lite när vi spelat in trailers, och jag kände i alla fall lite julstämning när jag julbakade häromdagen, säger Petra, som inte får så många fler lugna stunder innan julafton. Nu ska jag sätta mig och skriva ner det jag ska säga när jag tänder ljuset innan Kalle Anka börjar. Det kommer att bli ganska svårt, säger hon.

Mer läsning

Annons