Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peterson hoppas få rätt känsla

Annons

Sex svenska skidåkare är sjuka och missar Kuusamo-tävlingarna i dag. Men fjolårssegraren i sprint, Teodor Peterson, är redo.

Han hoppas ha samma känsla inför loppet, som han hade förra året.

Den känslan jag hade då har jag inte haft så många gånger. På en så pass tuff sprintbana känner man ännu tydligare om det känns väldigt bra. Framför allt avslutningen är ju väldigt tuff, säger Peterson inför världscuppremiären i sprint.

Förra årets seger var hans allra första världscupseger. När säsongen var slut stod han som sprintmästare. Teodor Petersons raska marsch mot sprinttoppen har ingivit respekt hos konkurrenterna. Det finns en skillnad mellan då och nu.

Man märkte under förra säsongen att folk kanske hellre lade sig i rygg än klämde in sig framför. Känslan är att det går lite lättare i heaten än innan, säger Peterson. Segern här kom ganska överraskande. Då visste man att man hade gjort ett bra jobb hela sommaren. Det var speciellt att lyckas direkt och få med sig en bra skjuts in i säsongen. När det fortsatte gå bra insåg jag att jag hade lyft mig en nivå.

Peterson skidspetsbesegrade Emil Jönsson i Sverigepremiären. Ett kvitto så gott som något. Men det finns ju en del utländska konkurrenter också.

Det finns väl ett tiotal som kan vinna. Jag vill vara med och fajtas om segern.

Det är dock bara i dag som den svenske sprintkungen känner att han kan göra sig gällande. Distansloppen lördag och söndag, som också ingår i Kuusamos minitour, är inget han hoppas på.

Sprint är det som är roligast och det som är grejen för mig, det är det jag satsar på, säger han. Jag tycker jag har blivit lite vassare i år. Träningsåret har gått bra, jag har ganska höga förväntningar. Om det blir en djupdykning och jag åker ut i kvarten blir jag nog lite besviken.

Charlotte Kalla, Ida Ingemarsdotter, Jennie Öberg, Mia Eriksson, Johan Olsson och Lars Nelson är sjuka och ställer inte upp i Kuusamo-tävlingarna.

Mer läsning

Annons