Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peru granskar fettmordutredning

Annons

Den peruanska kriminalpolisens chef avslöjade en mördarliga som handlade med mänskligt fett.

Eller så var det bara en mörkläggning - av polisens egna brott.

Knappt två veckor efter att kriminalchefen Eusebio Felix Murga på en uppmärksammad presskonferens berättade om sprängandet av mördarligan Los Pishtacos har han nu tills vidare avlägsnats från sin post, uppger nyhetsbyrån AFP.

En utredning har dragits igång för att fastställa sanningshalten i fallet med ligan, sade landets polischef Miguel Hidalgo till journalister i tisdags, sedan polisens uppgifter motsagts av lokala massmedier och inga bevis tycks kunna stödja anklagelserna. Flera experter har också ifrågasatt om det verkligen finns en marknad i handeln med illegalt människofett.

I stället har bland andra tidskriften Time rapporterat om att fettligan kan ha hittats på som ett sätt att dölja att den lokala polisens "dödspatruller" ska ha dödat ett stort antal misstänkta brottslingar i det berörda området.

På Murgas presskonferens den 19 november sade poliser och åklagare att 17 liter mänskligt fett beslagtagits och fyra personer gripits, anklagade för att ha mördat upp mot 60 personer de senaste åren.

Vi har gripit människor som har förklarat och erkänt hur de mördat människor i avsikt att suga ut deras fett i enkla laboratorier och sälja det, hävdade polisbefälet Angel Toledo.