Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personalen i Kramfors vädjar till justitieministern

Personalen vid polisens kontaktcenter, PKC, i Kramfors gör nu ett nytt försök att rädda sin arbetsplats. I ett brev till justitieminister Beatrice Ask vädjar de om att PKC i Kramfors inte ska läggas ner.

Rikspolisstyrelsen har föreslagit en centralisering av PKC som skulle innebära att dagens cirka 20 PKC:n skulle bli bara sju. Västernorrlands och Jämtlands PKC, som i dag finns i Kramfors, skulle då lokaliseras till Boden.

Personalen hänvisar bland annat till statistik som visar att servicenivåerna i Norrland ligger betydligt högre än de i exempelvis Stockholm och Skåne.

"Vi på PKC i Västernorrland har ända sedan starten haft som mål att uppfylla de nationella servicemålen; att 90 procent av alla inkommande samtal ska besvaras inom tre minuter", skriver personalen bland annat.

Om den föreslagna centraliseringen genomförs kommer allmänhetens telefonsamtal i fortsättningen att slussas till den operatör som är ledig, oavsett var i landet han eller hon sitter.

Och personalen tror att det kommer att innebära sämre service och tillgänglighet.

De pekar också på att personalen i Kramfors enbart koncentrerat sig på de arbetsuppgifter som hör till kontaktcentret. Därför har de inga andra arbetsuppgifter att falla tillbaka på om centret läggs ner.

"vi går alltså en osäker framtid till mötes. Det troliga är att en stor del av personalen kommer att bli arbetslös", skriver de i brevet.


MARGARETA CRONQUIST
070-650 24 61