Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persbrandt klar för nya "Beck"

Annons

Sveriges fiktiva skurkar får se upp. Peter Haber och Mikael Persbrandt återvänder till filmerna om poliskommissarie Martin Beck.

Nu blir det paybacktime, säger regissören Mårten Klingberg till TT.

Tv-tittarna verkar inte få nog av kommissarie Martin Beck. Trots att 38 filmer redan har gjorts om den trötte polisen ska nu nya filmer spelas in. Precis som tidigare kommer Peter Haber och Guldbaggebelönade Mikael Persbrandt att spela huvudrollerna som Martin Beck och kollegan Gunvald Larsson.

Inspelningsstart blir om en månad och för regin står Mårten Klingberg, som senast gjorde könsrollskomedin "Cockpit". Han har tidigare själv medverkat som skådespelare i flera Beck-avsnitt och ska nu göra de första två filmerna.

Så nu blir det paybacktime, ha, säger Mårten Klingberg.

Flera bekanta ansikten

Förutom Persbrandt och Haber dyker ännu fler bekanta ansikten upp igen - enligt Aftonbladet är det också klart att Måns Nathanaelson och Rebecka Hemse repriserar sina "Beck"-roller, den senare som Becks dotter. Dessutom återvänder Ingvar Hirdwall i rollen som Martin Becks granne.

Vi är måna om grundvärdena i "Beck", säger Tomas Michaelsson, producent på Filmlance, till tidningen.

Det kommer att bli åtta nya "Beck"-filmer som kommer att släppa på dvd och strömmande video-tjänster innan de sedan visas av TV4.

Sjöwall visste inget

Författaren Maj Sjöwall, som skrev deckarna om Martin Beck tillsammans med framlidne Per Wahlöö, hade ingen aning om att det skulle bli nya filmer. Hon säger till Aftonbladet att hon inte vet vad hon ska tycka om nyheten:

Jag är glad för att böckerna kommer ut. Att sen penningsugna producenter utnyttjar våra karaktärer skiter jag i uppriktigt sagt. Det får de väl hålla på med.

Mer läsning

Annons