Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persbrandt en av stjärnorna i Berlin

Annons

George Clooney. Catherine Deneuve. Léa Seydoux. Pierce Brosnan. Samt Stellan Skarsgård och Mikael Persbrandt.

Nu styr stjärnorna mot den årliga filmfestivalen i Berlin, som drar igång för 64:e gången nu på torsdag. I år är det ett osedvanligt stjärnspäckat evenemang.

Festivalen öppnar med Wes Andersons komedi "The Grand Budapest Hotel" med Anderson, Ralph Fiennes och Tilda Swinton bland dem som går på röda mattan.

Under de tio dagar som följer kommer festivalen bland annat att visa George Clooneys "Monuments men", Hans-Petter Molands "Kraftidioten" med Stellan Skarsgård samt Pernille Christensens "En man elsker" med Mikael Persbrandt och Trine Dyrholm.

Oscarsfavorit

Stort förhandsintresse finns det också för Oscarsfavoriten "American hustle" med Christian Bale och Bradley Cooper, "Long way down" med Pierce Brosnan och Toni Collette, den franska "Skönheten och odjuret" med Vincent Cassel och Léa Seydoux, den långa och oklippta versionen av Lars von Triers "Nymphomaniac del 1", Richard Linklaters "Boyhood" med Ethan Hawke och Patricia Arquette och dokumentären "220 000 Days" med Nick Cave.

Sverige har ingen film med i tävlan, men flera barn- och ungdomsfilmer finns med i de sektioner som kallas Generation och Generation 14 Plus. Dessutom visas Göran Hugo Olssons på Sundancefestivalen uppmärksammade dokumentärfilm "Concerning violence".

Festivalen avslutas den 16 februari.

Mer läsning

Annons