Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Per Herreys hån mot Thelin-affären – söker chefsjobb: "Nöjer mig med 70 000 i månaden om jag slipper jobba mer än en dag i veckan"

 
Ockupationen av BB i Sollefteå
Visa alla artiklar

Artisten Per Herrey hånar den omskrivna Thelin-affären genom en sarkastisk jobbansökan som länsklinikchef i ett inlägg på Facebook. Efter bara 18 timmar har texten fått nära 500 likes, nästan hundra delningar och uppemot 50 samstämmiga kommentarer med inställningen "bra skrivet".

Per Herrey har synts i många sammanhang när det handlat om ockupationen av BB i Sollefteå och de avslöjanden som gjorts om landstingets mörka baksida den senaste tiden.

På lördagen publicerade han ett inlägg på Facebook där han låtsades, med en stor underton av sarksam, svara på en jobbannons för den utlysta tjänsten som länsverksamhetschef.

"Bästa landstingsdirektör, jag såg er annons om en länsklinikchef och jag tänkte att jag skulle söka posten. Jag har visserligen inte så stor erfarenhet av lungor annat än att mina egna fungerar rätt väl. Har förstått att ni inte är så nogräknade med förkunskaper. Har visserligen ingen frisörerfarenhet heller men jag kan sjunga ganska bra. Det kan säkert komma till nytta för att uppmuntra personalen. Dessutom är jag en rätt trevlig prick. Jag nöjer mig med 70 000 i månaden om jag slipper jobba mer en en dag i veckan och då helst på distans. Dessutom är jag väldigt intresserad av att utbilda mig till fotograf och har förstått att ni är måna om att stötta era chefer i att förkovra sig utanför den vanliga tjänsten så att säga. Jag har redan kollat upp en väldigt fin sådan utbildning och den kostar bara 400 000 på tre år. Förstår om ni tycker att en jag blir en väldigt bra tillgång för er. Kan till och med tänka mig att börja rätt omgående för att underlätta för er. Mitt enda krav är att vårt avtal inte sprids till några snokande journalister eller Gud bevars, några rättshaverister från Sollefteå ... utan helst stannar i din byrålåda. Vad sägs?

PS. Det gör inget om landstingsrådet får veta. Han är grymt bra på att bevara hemligheter".

Läs även: Per Herrey släpper video till hyllningslåten för ockupanterna: "Det är mitt sätt att visa solidaritet"

För Plus-kunder: Herrey nära mista sonen i tragisk olycka – nu berättar han öppet om rädslan och kärleken till barnen

För Plus-kunder: Förre landstingsrevisorn: "Bergström ljuger – fler än tre måste ha känt till avtalet med Thelin"

Läs också: Efter avslöjandet om hemliga löneavtalet – vi sänder live från landstingets pressträff

Läs också: Insändarstorm om Thelin-avtalet: "Det här gör mig heligt förbannad"

För Plus-kunder: Här är avtalet som kostar länet tre miljoner kronor – avtalet diariefördes efter drygt två år

För Plus-kunder: Thelin-affären en surdeg som fortsätter jäsa – gjorde kometkarriär med frisörsutbildning

För Plus-kunder: Ny lögn blev droppen – spelet bakom kulisserna när regiondirektören avgick

Läs också: Efter avslöjandet om hemliga löneavtalet – regiondirektör Inger Bergström avgår

För Plus-kunder: Gunnar Fors (V) om löneavslöjandet: "Alla papper ska upp på bordet"

Läs också: Medger hemligt avtal med förra HR-chefen: "Ber om ursäkt för att jag inte sa sanningen"

Läs också: Hon får 68 000 kronor i månaden av landstinget – trots nytt heltidsjobb