Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Per Herrey släpper video till hyllningslåten för ockupanterna: "Det är mitt sätt att visa solidaritet"

 
Ockupationen av BB i Sollefteå
Visa alla artiklar

Nu har Per Herrey släppt musikvideon till sin hyllningslåt till ockupanterna vid Sollefteå sjukhus.
Titeln "Dagen där allt blev bra" och videon till den spelades nyligen in i samband med en manifestation i Sollefteå.

TV: Se videon här

– Det är mitt sätt att visa solidaritet med en bygd som precis som övriga Sverige förtjänar en jämlik och rättvis vård. Sverige behöver Ådalen och människorna i Ådalen förtjänar att ha sitt BB och i övrigt en trygg vård, skriver Per Herrey på sin hemsida.

Per Herrey kommer till Sollefteå i samband med det traditionella firandet av första maj. I Sollefteå i år ska man dessutom manifestera för sjukhuset, i protest mot alla beslut som är tagna och drabbat sjukhuset. Det sker genom att man marscherar från Lillänget till Hullsta Gård där huvudtalaren i år är Lars Rocksén, ordförande i Ångermanlands läkarförening.

– Självklart hoppas vi på stor uppslutning i tåget, säger John Åberg (S), ordförande i Sollefteå Arbetarekommun

Därefter, inne i Hullsta Gårds lokaler, ska Per Herrey framföra sin låt "Dagen där allt blir bra" tillsammans med 25 körsångare. Publiken kommer även att få lyssna till Ronny Erikssons låt "Nere vid ångermanälva" .

Per Herrey med sina bröder Louis och Richard, kan man också se i kören under Lets Dance program i TV 4 på fredagkväll. Det ryktas om att bröderna kommer att sjunga i klädd den nu berömda rosa t-shirten som förkunnar att man stöder BB-ockupationen i Sollefteå.

FLER NYHETER OM BB-OCKUPATIONEN I SOLLEFTEÅ:

TV: Många slöt upp till manifestationen för sjukhuset – se fackeltåget i Sollefteå

För Plus-Kunder: Mäktig manifestation för BB i Sollefteå: "Vi ger oss inte och kommer att hålla ut"

Läs också: Gudrun såg på hockey i Ånge – men regionrådet var inte på plats