Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pensionärs uppmaning till politikerna: Ge inga fler vallöften till pensionärer – vi klarar inte många fler smällar

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Nu oroas vi pensionärer, då det är valår igen och det lovas höjningar och förbättringar för de "stackars äldre"

Jag sitter och tittar på min hustrus nya pensionsbesked. Det är väl i klass med förväntningarna efter allt som utlovats, - höjd pension, höjt bostadsbidrag och dessutom sänkt skatt, så då skulle det väl ändå bli en slant över. Men trots allt är det ändå något som "gnager i bakhuvudet". Kan det verkligen vara sant?

Nu hör det till saken att min hustru, med en del handikapp, bor på ett kommunalt vårdboende. Då kommer "som ett brev på posten" höjningen av boendekostnaden med över 500 kronor i månaden, en verkligen väl tilltagen höjning på över 5%, då den tidigare kostnaden var 10 000 kronor i månaden. Det innebär en faktisk försämring med 154 kronor per månad.

Jag hoppas att ni politiker som styrt landet så här långt nu kan behärska er med ytterligare löften till pensionärer, för vi klarar inte många fler smällar.

Bedrövad make

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel