Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pendlarilska: "Hopplöst mycket förseningar och ersättningsbussar" – Norrtåg svarar på kritiken

Annons

Vi som pendlar till Umeå har som regel en tid att passa, antingen till skola eller arbete. Dessutom arbetar vissa av oss skift på Norrlands Universitetssjukhus, NUS, och ska lösa av den befintliga personalen.

Onsdagen den 18 oktober ska det gå ett tåg 7440, klockan 19.50 från Husum. Där står klockan 19.30 en ersättningsbuss som är på väg till Örnsköldsvik.

■■ INSÄNDARE: Upprörd tågresenär: "Ska man behöva ha reservlösningar för tågen inte kommer?"

Den hinner knappast tillbaka till Husum innan klockan 20.00 och beräknas vara i Umeå klockan 21.45.

Vem är ansvarig på Norrtåg? Det är hur mycket förseningar som helst och inställda tåg i princip varje dag. Det kanske är dags att köpa in fler tåg. Varför gick det inte ut ett SMS om detta inställda tåg? Denna höst har det varit under all kritik. Svar önskas av ansvarig, tack.

Pendlare

■■ FÖR PLUSKUNDER: Stora förseningar drabbar Norrtågs resenärer: "Förstår att folk är besvikna"

Svar Direkt:

Först av allt vill vi be om ursäkt för att hösten varit strulig och besvärlig. Anledningen till de många förseningarna är att vi dels haft våra fordon på ett stort underhåll, ett underhåll som vi behöver göra för att sköta säkerheten på ett korrekt sätt. Vi har också haft många händelser där vi bland annat kört på djur som skapat stora skador.

Nu är vi inne på sista veckan med vårt stora underhåll och ska snart vara i fas igen. Vi tar åt oss av kritiken av bussarna och ser över restiderna samt rutinerna för SMS. Ännu en gång ber vi om ursäkt. Med vänlig hälsning

Maria Cederberg

Affärschef Tågkompaniet (operatör för Norrtåg)

■■ INSÄNDARE: Luttrad resenär: "Lovades få åka tåg på bussbiljetten – löftet inget värt, tar bussen nu"

■■ För fler insändare, klicka här.

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel