Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pedofil från Härnösand dömd för våldtäkt mot barn

Den idrottsledare från Härnösand som stått åtalad för våldtäkt mot barn dömdes på fredagen till 2,5 års fängelse.

Idrottsledaren från Härnösand har gjort sig skyldig till våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn i omkring 14 fall, samt utnyttjande av barn för sexuell posering i tre fall. Detta slår tingsrätten i Uppsala fast.

Enligt 14-åringens mamma har hennes son tagit stor skada av det inträffade. Han har genomgått en personlighetsförändring och mått mycket dåligt i anslutning till och efter tidpunkten för gärningarna.

- Målsäganden har uppgett sig vara helt säker på att idrottsledaren kände till hans ålder och hänvisar bland annat till att han när en laguppställning skulle skrivas uppgav sitt personnummer, skriver tingrätten i domen.

Idrottsledaren har även använt sig av en webbkamera och filmat vissa av övergreppen, och i ett fall även tvingat 14-åringen att via en internetkontakt tvingat/förmått honom att genomföra en sexuell akt.


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60