Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Pebben" visade vägen för Frölunda

Annons

Frölunda slog topplaget Skellefteå med 3-1 och gjorde kanske höstens bästa hemmamatch.

"Veteranen" Per-Johan Axelsson och NHL-lånet Matt Duchene spelade huvudroller.

Frölunda har ofta haft svårt att få spelet att stämma på hemmaplan denna höst. Det har bara blivit fyra trepoängare på 13 försök. Men torsdagens kamp mot Skellefteå var bra, ofta från båda lagen. Högt tempo, rejäl satsning i tacklingarna, ordentligt passningsspel.

Det var en frejdig match, tycker Per-Johan "Pebben" Axelsson, 37, och konstaterar att Frölunda lyft sig en bit sedan förra hemmamatchen (Modo, 0-2).

Bud Holloway gav Skellefteå ledningen efter 8.35 i första perioden. Frölunda glömde markera Holloway, som fick stå ostörd och prickskjuta nästan rakt framifrån.

Skyller på Frölunda

Men glädjen tog snart slut för gästerna.

Vi har känslan att vi inte kommer upp i den nivå som krävs om vi ska vinna i Göteborg. Vi är lite besvikna. Men jag hoppas att jag får skylla på att Frölunda var riktigt bra, säger Skellefteås tränare Anders Forsberg. De har många tekniska spelare, och fick spela sig ur situationerna alldeles för bra för vår smak, anser Forsberg.

Per-Johan Axelsson kvitterade efter 13.32. Han var på rätt plats framför mål och lyfte in returen på ett skott från Henrik Tömmernes.

I slutet av andra perioden tog hemmalaget ledningen. Backen Fredrik Eriksson åkte in framför mål och lade in pucken. Passningen kom från "Pebben" Axelsson, som gjorde en ny bra match som center mellan Fabian Brunnström och Matt Duchene.

Han läser spelet bra. Ibland vill våra centrar lite för mycket framåt. Men "Pebben" låter de andra jobba, som ska göra det, längre fram i banan, säger Frölundas tränare Kent Johansson.

Duchene på rätt plats

Matchen höll farten även i tredje perioden. Matt Duchene fick en gratischans och avgjorde definitivt med 3-1 när 1.14 återstod att spela. Han kom fri, lurade ner Skellefteås målvakt Joacim Eriksson och lade in pucken.

Kent Johansson tycker att Duchene passar bättre på kanten, som ytterforward, än när han spelat center.

Nu blir han en större fara framåt än bakåt, om jag säger så, beskriver Frölundatränaren.

NHL-spelaren var delaktig i alla tre målen för Frölunda, som tog sin andra raka seger efter en ofta darrig höst.

Mer läsning

Annons