Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PCB vid förskola ska saneras

Ytterligare två fastigheter i Kramfors ska nu saneras från miljögiftet PCB i fogmassor. Det innebär bland annat att Kaptenens förskola nu blir av med miljögiftet i den byggnad de använder.

Kaptenen 15 ägs av kommunala fastighetsbolaget Kiab och det handlar om ungefär 60 löpmeter med förorenad fogmassa som ska bort. Miljö- och byggkontoret har godkänt både miljöskyddsplanen och arbetsskyddsplanen inför saneringen.

Som villkor ställer man ändå kravet att förskolan ska vara stängd under själva saneringsjobbet. Entreprenören som ska utföra arbetet kommer att avgränsa arbetsplatsen så att miljögiftet inte sprids. Arbetarna ska också ha heltäckande skyddsutrustning.

Enligt planen ska man dels skära bort fogmassan från fönsterskarvar, dels rengöra alla berörda fogkanter. Arbetet beräknas enligt anmälan pågå mellan 29 juni och 10 juli.

Ytterligare en byggnad i Kramfors som ska saneras från PCB är Kajvägen 10 som ligger vid Öds industriområde. Enligt anmälan till miljöansvariga på kommunen handlar det här om större mängder PCB, sammanlagt 400 löpmeter fogmassa med 13 kilo PCB-haltigt material.

Den saneringen kommer också att ta längre tid. Tanken är att köra igång efter midsommar och sedan vara färdig till oktober månad.