Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Paulsen kandidat till EU-parlamentet

Annons

På Folkpartiets landsmöte i dag blev det klart att EU-parlamentarikern Marit Paulsen kandiderar till ytterligare fem år i EU-parlamentet. Folkpartiledaren Jan Björklund nominerade henne, och Paulsen själv tackade för de stående ovationerna hon fick.

Det är häftigt och ganska tung. Jag har haft våndor, och var osäker på om jag skulle klara fem år till förra gången. Jag är förbluffad att de fem åren gått så djäkla fort. Är jag rätt tant för det här jobbet? frågade hon och landsmötet svarade med ett rungande ja. Nu ska jag hålla det kortaste talet i den här valrörelsen. Kom nu ihåg att Europa står inför en historisk avgrund. Det finns en påtaglig risk om ni tittar både i Skandinavien, söderut och österut. Historien från 1930 håller på att upprepa sig. Det betyder att inte bara ledarna utan var och en av oss har en skyldighet att stå upp för demokrati, mänskliga rättigheter, rättsstaten och respekten för varandra. Jag kommer att ha budskapet, och nu får ni förlåta mig folkpartister, gå och rösta och rösta på ett demokratiskt parti, sade Paulsen. Vi kommer att gå till val som det mest Europavänliga partiet. Det betyder inte att vi är okritiska, men vi är de enda som i dag offensivt försvarar Europasamarbetet. Om det bara blir kritik mot EU så kommer naturligtvis stödet att sjunka, säger Folkpartiledaren Jan Björklund. Därför är jag väldigt glad för att vi har en kandidat som åtnjuter starkt förtroende både i och utanför partiet, säger Björklund om Marit Paulsens besked att kandidera igen.

Själv säger Paulsen att hon tvekade in i det sista och att det var besöket på landsmötet som till sist fick henna att säga ja. Hon är också väldigt oroad över utvecklingen i Europa.

Jag tillhör den sista årskullen med egna erfarenheter från Andra världskriget och jag är oerhört oroad över den nationalpopulistiska, lätt brunfärgade falangen som har så stora framgångar i praktiskt taget alla Europeiska länder, inklusive de skandinaviska, sade Marit Paulsen.

Hon är kritisk till den politiska utvecklingen i Norge.

Jag är tveksam till att Höyre går in i regering med Fremskrittspartiet, säger hon.

Statsminister Fredrik Reinfeldt har inte uttryckt någon kritik mot att M:s systerpartiet Höyre gjort det.

Jag har sagt att det hade varit bättre om Höyre bildat regering med de två borgerliga mittenpartierna, säger Björklund.

Mer läsning

Annons