Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pauline nära döden efter Thailandsresa

- Jag orkade ingenting. Hade 40 graders feber hela tiden och sedan kom blödningarna, berättar 14-åriga Pauline Lindh. Efter semesterresan i Thailand insjuknade Pauline i den ovanliga sjukdomen Denguefeber.

Pauline, hennes bror, mamma, och kompisen Daniel flög till Thailand för en treveckors semester för lite mer än en månad sedan. Vid hemresan blev Pauline väldigt dålig och fick hög feber. Hemma i Sverige blev det inte bättre och efter några dagar fick hon svåra tarmblödningar och pappa Sune blev orolig och tog henne till sjukhuset i Sollefteå.

- Först trodde läkarna att hon hade Salmonella och medicinerade för detta, men blödningarna blev allt värre, berättar Sune.

Pauline flyttades snart till Sundsvalls sjukhus och väl på plats där hade hon förlorat mer än 1 liter blod.

- Jag minns själv nästan ingenting från sjukhusvistelsen. Det var först efteråt de berättade för mig hur nära döden jag hade varit, flera gånger dessutom, säger Pauline.

När man till slut konstaterade att det var Denguefeber blev det bara att vänta. Dengue är ett slags virus som inte finns någon medicin för utan man måste låta sjukdomen gå ut.

- Det var tur att de inte talade om för mig på en gång hur allvarligt mitt tillstånd varit, säger Pauline.

Pauline kommer inte få några men från sjukdomen.

Läs hela artikeln i Tidningen Ångermanland.JOHANNA DAHLIN
0620 -257 93