Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patrik Ross lämnar Örebro

Annons

SHL-laget Örebros tränare Patrik Ross lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan. Örebro har spelat tolv matcher i rad utan seger och efter 1-7 mot AIK är klubben kvar som tabelljumbo.

"Patrik Ross vill lämna sin tjänst och bryta kontraktet med oss vilket vi i klubben accepterat. Detta är Ross beslut och han har under sin tid här haft klubbens, styrelsens och mitt största förtroende i sin roll", säger Örebros general manager Pontus Gustafsson till klubbens webbplats.

Jag är en tävlingmänniska, en jävla vinnarskalle, och vinner vi inte är jag ansvarig. Det är mitt ansvar att se till att vi vinner. När vi inte gör det får någon annan ta vid och se om han kan vända skutan, säger Patrik Ross till aftonbladet.se. Det är inga problem eftersom jag valde att ta detta beslut själv. Jag känner att jag kan gå rakryggad ur det här.

Håkan Åhlund och Rolle Sätterman ersätter tills vidare. Enligt Pontus Gustafsson har klubben ingen brådska att hitta en ny tränare.

Håkan och Rolle kommer ta över nu och göra det på ett fantastiskt sätt. Eftersom att det är så pass nytt så har vi inte diskuterat hur vi gör framöver, säger han till SVT:s Tvärsnytt.

Patrik Ross tog över Örebro i somras efter att Peter Andersson tagit laget upp i högsta serien. Ross, som förra säsongen stod i Troja-Ljungbys bås, blir nu den förste tränaren för säsongen att lämna sitt uppdrag.

Spelarna fick beskedet under morgonen.

Om en person inte vill jobba för oss så är det inte mycket vi kan göra. Men det är klart att det är tråkigt, säger Gustafsson. Det är blandade känslor inom laget, så klart. Men det håller vi för oss själva.

Både spelare och ledare talade om "förnedring" efter 1-7-förlusten mot AIK i onsdags.

Det känns som att vi skiter i det, sade Örebros veteran Emil Kåberg till TT efter matchen. Det får inte se ut så här när vi är i det här läget. Det är en sak om vi krigar arslet av oss och får stryk, men ska det vara på det här sättet har vi ingen chans att vinna. De får ju kasta in puckarna.

Örebro ställs närmast mot Modo borta i morgon.

Mer läsning

Annons