Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patrik Carlsson straffade Färjestad

Annons

Tufft, grinigt och målsnålt.

Matchen mellan HV 71 och Färjestad i Jönköping hade det mesta, och där hemmalaget vann med 3-2 efter straffar.

Framför allt den första perioden präglades av tufft spel och många målchanser. Men efter de första 20 minuterna var det mållöst, trots att hemmalaget skapade flertalet vassa lägen.

I inledningen av den andra perioden drog Ole-Kristian Tollefsen på sig utvisning och i slutet av HV:s powerplay prickade Erik Christensen hemmalagets ledningsmål. Målet betydde Christensens första sedan han värvades till klubben.

Men det tog inte många minuter för Färjestad att kvittera. Efter en rörig situation framför Gustaf Wesslau kunde debuterande Milan Gulas peta in pucken i mål.\~

Och i början av den tredje perioden tog också gästerna ledningen, även det efter en tilltrasslad situation. Per Åslund fick till ett lurigt skott som överraskade Wesslau i HV-målet.

Hemmalaget tryckte på för ett kvitteringsmål och med knappt fyra minuter kvar av den tredje perioden satte Elias Fälth 2-2 efter en soloprestation.

Efter en mållös förlängning kunde sedan HV knipa bonuspoängen. Patrik Carlsson blev i straffläggningen stor matchvinnare då han satte pucken i nät två gånger på lika många försök.\~

\~

Mer läsning

Annons