Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Partidistriktet satte stopp för sjukhusmanifestation

Att inte kunna öppna fönstret och vädra skulle bli besvärligt och störande. Därför satte det socialdemokratiska partidistriktet stopp för sjukhusmanifestationen bakom hotell Kramm.

Annons

Men manifestationen blir i allra högsta grad av på lördag. Från Kramfors IP tågar man till stöd för Sollefteå sjukhus via Kramm till torget där man håller en manifestation med flera olika talare. Enligt de ursprungliga planerna skulle man stanna bakom hotellet och hålla själva manifestationen där. Naturligtvis ingen slump. Samtidigt som manifestationen, Ådalen reser sig, genomförs håller Socialdemokraternas Förtroenderåd möte på hotell Kramm. På förtroenderådet avgörs Sollefteå sjukhus framtid.

– Manifestationen ville låna ström av oss och dessutom hålla till på terrassen, vår uteservering, berättar Monica Lindmark, hotellchef.

Lindmark hade inget problem med det. Men eftersom det samtidigt pågår en stor konferens så frågade hon de betalande konferensgästerna, Socialdemokraternas förtroenderåd, vad de tyckte. Och där blev det nobben.

Kramfors arbetarekommun har från flera håll hört att partidistriktet inte vill bli störda och att de inte skulle kunna öppna ett fönster i lokalen om det pågår en demonstration utanför. Det bekräftar också partidistriktets förste ombudsman, Stefan Wikén.

– Det är riktigt att vi sagt att vi inte vill bli störda. Vi har ett av årets viktigaste möten den helgen, säger han.

Stefan Kanerva från Kramfors Arbetarekommun tycker att partidistriktet agerar fånigt.

– Det är tråkigt att det blir så här. Men å andra sidan kan det vara lika bra om inte bättre att marschera förbi hotellet och sedan stanna på torget. Det kommer att se häftigt ut när vi går efter ån bakom hotell Kramm, säger han.

Monica Lindmark påpekar att hotellet inte tagit ställning. Hon hade hoppats att socialdemokraterna skulle kunna komma överens. När de inte gjorde det var hon tvungen att säga nej till att låna ut terrassen eftersom kunden inte ville det.

– Hade de hållit till på gräsplätten bakom så hade vi inte sagt något, det är kommunens mark, säger hon.

Men nu har arrangörerna valt en annan lösning.

– Det kommer att bli bra, säger Stefan Kanerva.