Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pärson missnöjd trea

Annons

Det positiva först, ännu en pallplats för Anja Pärson under den näst sista tävlingshelgen före Vancouver. Det negativa - det blev "bara" en tredje plats och långt bakom omöjliga Lindsey Vonn, USA.

I favoritbacken i italienska Cortina d'ampezzo tog Pärson säsongens fjärde pallplats, den här gången gav det dock mest utslagna armar och huvudskakning i målfållan.

Det kändes bara konstigt hela vägen. Vid ett par ställen kändes det som att jag skulle hamna i nätet, så jag försökte bara ta mig ner, sade Pärson enligt Expressen på nätet.

Vonn vann

Kort sagt, den här gången var Anja Pärson långt ifrån nöjd trots pallplatsen. I mål var hon 74 hundradelar efter amerikanskan Lindsey Vonn som varit fullständigt överlägsen under hela världscupssäsongen och därmed tog sin andra raka seger i super-G. Mer överraskande var att schweiziskan Fabienne Suter klämde sig in mellan Pärson och Vonn. Suter hade lägre hastighet till förmån för en bättre linje, det gav i mål sju hundradelars försprång till svenskan