Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pärson fyra i störtlopp

Annons

Det blev en lyckad fartpremiär för Anja Pärson.

Men trots en sjätte- och en fjärdeplats i störtlopp är stjärnan inte riktigt nöjd.

Jag hade gärna varit på pallen, säger hon.

Anja Pärson följde upp fredagens sjätteplats i störtlopp med en fjärdeplats i samma gren på lördagen i världscuptävlingen i Lake Louise. Pärson var 1,11 sekunder efter segrarinnan Lindsey Vonn och 41 hundradelar efter trean Emily Brydon från Kanada.

Det har varit okej åkning, ingen jätteprestation från min sida. Man vill alltid mer än vad man gör, men jag är rätt nöjd med mina resultat, säger hon till TT.

Pärson har tagit fyra topp tio-placeringar den här säsongen och ligger fyra i den totala världscupen. Hon inledde med en sjätteplats i storslalom i Sölden, Österrike och slutade tia i Aspen i förra veckans slalom. Fin form inför Vancouver-OS i februari med andra ord.

Även fast det inte stämmer hundraprocentigt gör jag mycket fler topp tio-resultat och åker lite smartare. Det är klart att önskar att jag skulle satsa lite mer och vinna lite fler tävlingar i början, men jag har inte riktigt hittat det absoluta flytet för att riskera allt jag har, säger Pärson.

Vonn, som vann den totala världscupen i fjol, körde på lördagen i mål på tiden 1.50,06 och är i storform. Amerikanskan vann ju även störtloppet i fredags och ligger tvåa totalt, leder gör Maria Riesch från Tyskland.

Jag är väl medveten om att både Lindsey och Maria tagit mycket mark i början men så brukar det vara varje år och Lindsey är på sitt favorit ställe just nu. Men vi hoppas på i morgon och att jag ska hitta en lätt åkning och våga lita på mig själv. Jag åker kanske lite för noggrant just nu och släpper inte loss allt jag har, säger Pärson, som i morgon kör super-G.

Jessica Lindell Vikarby slutade på en 39:e plats i störtloppet och Kajsa Kling 44:a.