Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pär Ericsson till IFK Göteborg

Pär Ericsson, anfallare i allsvenska Gais, har skrivit på för lokalkonkurrenten IFK Göteborg.

Han värvades till Gais från division 1-laget Carlstad United inför säsongen 2009. Det var ett treårskontrakt och Gais har velat förlänga det med ytterligare tre år. Enligt klubben har dock Pär Ericsson signalerat att han inte hade intresse av det och därför valde man att låta honom gå till IFK Göteborg.

"Vi får en spelare som är löpstark, gillar att gå på djupet och som är bra på att ta sig in i boxen", säger Håkan Mild, sportchef i IFK Göteborg, på klubbens hemsida.

Det som återstår innan övergången är helt klar är en läkarundersökning.

Hur mycket pengar det handlar om vill Gais inte avslöja utom att det är den ekonomiskt största affären hittills för klubben. Enligt Gais är det också den enskilt största affären på många år i Sverige avseende en svensk spelare och mellan två allsvenska klubbar.

"De pengar vi får för 'Pärlan' är pengar som vi kommer att använda på ett för klubben vettigt sätt. Affären säkrar Gais verksamhet rent ekonomiskt plus att det öppnar upp för andra spelare", förklarar ordförande Christer Wallin på sin klubbs hemsida.