Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Par åtalas för 25 år gammalt mord

Annons

Ett äkta par i 60-årsåldern åtalas i dag för ett mord i en Stockholmsförort 1988. Enligt åtalet ska paret "tillsammans och i samförstånd" ha huggit en 43-årig man till döds.

Den mördade flera knivhugg i "kropp och arm". Kvinnan hördes redan för 25 år sedan i polisutredningen, men inte som misstänkt.

Mycket av bevisningen mot paret består av gammal teknisk bevisning som gåtts igenom på nytt, har åklagaren Andreas Nyberg tidigare berättat för TT.

Allt utom special-dna-analysen fanns redan då, sade han i ett samtal i september.

Det var när kvinnan i år fick veta att hon skulle topsas för dna som hon erkände att hon varit i lägenheten där mordet skett.

Maken blev misstänkt eftersom det också fanns "material i lägenheten" som utredarna visste inte var kvinnans, enligt Nyberg. Det fanns också ett gammalt vittne som sagt att två personer lämnat lägenheten tillsammans, en man och en kvinna.

Kort efter mordet i mars 1988 fanns uppgifter om att en upphittad damklocka av det ovanliga märket Pulsar skulle kunna fälla mördaren. När kvinnan togs in till förhör i år, sedan polisens grupp för gamla mord börjat titta på fallet, erkände hon att hon haft en likadan klocka.

I åklagarens lista över bevisning nämns bland annat klockan, utlåtanden om de misstänktas fingeravtryck, en cigarettfimp och en rättsgenetisk undersökning av hår.

I det åtal som åklagaren gjort tillgängligt på nätet är makarnas namn överstrukna vilket gör att man inte vet vem av dem som i förhör "förnekar" och vem av dem som "medger knivhugg" men "förnekar brott".

Åklagaren är tillgänglig för kommentarer först senare i eftermiddag.

TT

Mer läsning

Annons