Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pappersexercis drabbar yrkesfiskare

Aktiva fiskare drabbas av diverse pålagor och kostnader som beslutats av Transportstyrelsen. Vid Härnösands nya fiskareförenings årsmöte på fredagen informerade föreningens kassör, Björn Stark om Transportstyrelsens olika krav riktade mot yrkesfisket.

- Det handlar om ålägganden om olika rapporteringar samt årligen återkommande kostnader för besiktning av den/ de båtar som fiskarna använder i sin yrkesutövning, påpekade Björn Stark. Jag anser liksom många med mig att detta till stor del är en onödig pappersexercis som bör kunna minimeras.

-Jag har på olika sätt försökt få en ändring men hittills har det inte lyckats, fortsatte Björn. Transportstyrelsen kräver bland annat årliga besiktningar skall ske av fiskebåtarna oavsett storlek. För de som i likhet med mig, driver fiske i mindre skala kan det upplevas som en onödig byråkrati som till stor del skjuter över målet.

I styrelsen omvaldes ordförande Bengt Lundgren, sekreteraren Uno Gradin och kassören Björn Stark. Bengt Lundgren och Stig Olof Norberg invaldes som suppleanter. Revisorerna Kjell Wiklund och Harald Modig omvaldes.

Årsmötet avslutades med visning av en intressant film med titeln ”Mellanfjärden, ett fiskeläge vid Hälsingekusten”.

Uno Gradin

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel