Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Panne de Moteur tillbaka som vinnare

Annons

För tre veckor sedan var Panne de Moteur storfavorit på V75. Efter ett lopp i ledningen fick han överraskande ge sig mot New Line.

På lördagen var Panne de Moteur tillbaka i Gulddivisonens final på Solvalla. Lika bra som vanligt igen och Örjan Kihlström kunde vinna enkelt.

Tränaren Stefan Hultman har under året fått se sin femåring utvecklats till en internationell topphäst.

Panne är en av de hästar som överraskat mig mest. Som treåring var han inte särskilt märklig, i fjol växte han in i fyraåringseliten och i år har han hittat nya växlar. Jag tycker att hästen har de egenskaper för att lyckas i Elitloppet och vi satsar dit 2014, säger Hultman.

Panne de Moteur är otroligt snabb och det är få hästar som kan följa honom bakom startbilen.

Jag har nog inte kört någon startsnabbare häst och har man den egenskapen kan det räcka långt i sprinterloppen. Dessutom kämpar han alltid bra i loppen, berömmer säger Örjan Kihlström.

I guldfinalen, som också var Frances Bulwarks lopp, använde Kihlström sin vanliga taktik. Snabb start till spets, ett långsamt mellanvarv, för att sedan avsluta snabbt och ha allt under kontroll över upploppet.

Senast i Bollnäs var inte Panne som bäst. Jag har haft en infektion som gått runt i stallet och han måste ha fått en släng av det. I dag var han lika bra som tidigare i sommar och då är han svårslagen, sade Hultman. Möjligen blir det ett lopp till på Jägersro om tre veckor. Men jag vill ge hästen en lång vila och sedan tuff vinterträning för att ha honom i toppform till Elitloppet.

Örjan Kihlström vann även med skrällen Stormysky på V75 efter en perfekt styrning. Björn Goop var ännu bättre med en dubbelseger genom Queen's Delight och Junior Troy, samt tre andraplatser med Miss Sue V, Monster Driver och Rite On Win.

Det har varit en fantastisk dag. Det känns så klart extra roligt att få vinna med två hästar från det egna stallet, sade Björn Goop.

Queen's Delight utkämpade en härlig fajt i V75-2 mot favoriten Twin's Fairytail, körd av Åke Svanstedt.

Jag fick ju rygg på Svanstedts häst och trodde att vi skulle vinna rätt så enkelt. Men Twin's Fairytail kämpade oerhört och var otroligt bra. Queen's Delight var hade problem med halsen i fjol och det krävdes en operation. Men nu är han bra igen och har utvecklats väldigt fint i år.

Mer läsning

Annons