Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Panik efter nytt skalv i Haiti

Ett nytt skalv har skakat Haiti. Skalvets styrka uppmättes av USA geologiska myndighet USGS till magnituden 6,1.

Efterskalvets epicenter låg sex mil västsydväst om Port-au-Prince, vid småstaden Petit-Goave, enligt US Geological Survey.

På Reuters direktsända tv-bilder från flygplatsen i Port-au-Prince syntes inga följder av efterskalvet.

Skalvet utlöste ny panik bland folk som campar på huvudstadens gator, rapporterade Reuters från Port-au-Prince. Tusentals människor sover utomhus av rädsla för nya jordstötar efter förra veckans förödande jordbävning.

Redan sargade byggnader skakade av det starka efterskalvet som kom kort efter gryningen, men det förelåg inga omedelbara uppgifter om nya skador.

Samtidigt rapporterades att farhågorna om våld och plundring har minskat sedan amerikanska grupper anlände för att säkra leveranserna av mat och vatten till de utsatta. Tusentals hemlösa haitier har också följt regeringens råd att söka sig ut ur Port-au-Prince.

Inte heller reportrar från AFP kunde se några omedelbara skador efter efterskalvet. Men de uppgav sig ha hört ett "kraschande", som skulle kunna varit ett redan skadat hus som rasade samman.

I förorten Pétionville kändes skalvet i omkring tio sekunder. Efteråt sågs invånare rusa ut på gatan i panik.