Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pampig första advent i Sidensjö med kyrkokören

LÄSARTEXT Det första ljuset tändes i den stora adventsstaken av en konfirmand. Så började det nya kyrkoåret i Sidensjö kyrka i söndags när den sedvanliga adventsgudstjänsten hölls. Så började också vår väntan på Jesu födelse.

"Bereden väg för Herran", "Gå Sion, din Konung att möta"... de traditionella adventspsalmerna ljöd pampigt från femtiotalet besökare. Än pampigare lät det i och med att en trumpetare ackompanjerade psalmerna. Trumpetaren, Bo Lundkvist, rev också ner spontana applåder med sina solonummer.

Kyrkokören fanns på plats med sin ledare Michael Linné. Den är alltid ett uppskattat inslag på gudstjänsterna så ock på denna där kören deltog med flera adventsånger. Något av ett paradnummer har Gören portarna höga blivit, med Anders Hellström som solist.

Prästen, Jenz Grensjö, uppmanade församlingen att ställa upp på en adventsfasta innan jul, att försöka avstå från något som vi tycker om. Detta som en förberedelse inför det stora som ska ske, att Jesus ska födas. Nu återstår att se hur många som antar utmaningen.

Åsa Allard Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel