Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pakistans talibanledare dödad

Annons

Ledaren för talibanrörelsen i Pakistan, Hakimullah Mehsud, har dödats i en amerikansk drönarattack. Han har dödförklarats flera gånger tidigare, men denna gång har även talibanerna bekräftat hans död.

Hakimullah Mehsud, som antas ha varit i 30-årsåldern, var en av Pakistans mest efterspanade män. Amerikanska myndigheter har haft en belöning utfäst för honom på fem miljoner dollar. Den utfästes efter det att han framträtt i en avskedsvideo med en jordansk självmordsbombare som dödade sju CIA-anställda på en amerikansk bas i Afghanistan 2009.

Hans död är det senaste i en rad bakslag för Pakistans mest fruktade militanta grupp. Hans andreman dödades i en drönarattack i maj och en av hans trognaste befälhavare tillfångatogs i Afghanistan förra månaden.

Mehsud dödades i den laglösa regionen Norra Waziristan, där han ska begravas på lördagen. Såväl flera underrättelsekällor och armén som militanta extremister har bekräftat hans död.

Förutom talibanledaren dödades två av hans närmaste män, livvakten Tariq Mehsud och chauffören Abdullah Mehsud. En underrättelsekälla uppgav att minst 25 personer dödades i attacken.

Det har spekulerats i månader om eventuella fredssamtal mellan talibanerna och premiärminister Nawaz Sharifs regering.

Mer läsning

Annons