Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pakistan laddar för markoffensiv

Efter helgens talibanattack mot Pakistans försvarshögkvarter bombade stridsflyg talibanfästen i klanområdet Södra Waziristan, medan armén laddar upp för en omfattande markoffensiv.

Enligt pakistanska underrättelsekällor dödades minst 16 rebeller i flygräderna mot det halvautonoma området vid gränsen mot Afghanistan som är ett starkt fäste för talibanrörelsen.

I lördags angreps den pakistanska militärens högkvarter i Rawalpindi, tvillingstad med huvudstaden Islamabad, av rebeller. De kunde kämpas ned först på söndagen, till priset av ett tjugotal människoliv.

En militär talesman säger att en fullskalig markoffensiv mot talibanområdena är nära förestående.

Vi väntar på regeringens order. Regeringen kommer att formellt meddela att operationen har inletts. Regeringen har fattat ett principbeslut att inleda en offensiv mot talibanerna i Waziristan, sade han.

Inrikesminister Rehman Malik bekräftar uppgifterna.

Det finns ingen nåd för dem, vi är fast beslutna att driva ut dem. De har ingen plats i Pakistan, jag lovar, sade han i en intervju.